Amenajări exterioare

Primul lucru observat de un oaspete sau de un potential client la aspectul cladirii dumneavoastra este reprezentat de exteriorul acesteia, lasand una dintre primele impresii in legatura cu proprietarul.

Exteriorul oricarui imobil este reprezentat in general de: fatada cladirii, curte si gard.

Compania noastra efectueaza servicii de amenajari exterioare, reparatii sau renovari de locuinte, case, vile, spatii de birouri etc.

Idei și soluții pentru terasa ta

De ce sa nu ne bucuram de aer curat si de temperaturile placute? Va propunem cateva idei si solutii pentru terasa, fie ea privata, fie de vila particulara, fie pe blocuri, de curte mica, sau de ce nu de spatii publice, exista nenumarate feluri in care o putem amenaja!

Tipul de finisaj pe care il utilizam depinde foarte mult stilul pe care il dorim sa il sugereze. Aceasta acoperire poate ramane vizibila si in anotimpuri mai putin prietenoase pentru petrecerea timpului in aer liber, ea trebuie sa insemne ceva cu si fara mobilierul pentru exterior.

Terase in care este folosit preponderent lemnul

Dusumeaua simpla nu este indicata pentru terase, decat daca iti permiti sa o schimbi in fiecare an.

De altfel Deck-ul – acea dusumea pentru terasa cu striuri in lungime pe lamela, ii permite apei sa se scurga eficient astfel incat ea nu afecteaza materialul in sine. In plus striurile au si rol antiderapant. Pentru fabricarea lui sunt folosite esente dure de lemn. Inconvenientul acestui material folosit pentru pardoseli de terase este faptul ca trebuie tratat in fiecare an cu uleiuri speciale si baituri pentru a nu-si pierde din proprietatile de rezistenta si pentru a avea un aspect decolorat datorita razelor solare. Cu toate acestea pentru o anumita categorie de utilizatori, folosirea lemnului adaptat pentru exterior poate reprezenta o solutie optima din considerente de afinitate pentru acest material natural, mai prietenos.

În cazul jardinierelor care dau un aspect foarte natural si ingrijit teraselor, folosirea lemnului este o alta discutie. Lamelele sunt pozitionate deobicei pe verticala, fapt ce nu permite retinerea apei de ploaie pe suprafete. Automat, lucrul lemnului, dilatare, contragere in functie de umiditatea retinuta in fibra este mult mai redusa. De obicei se recoamanda folosirea de lacuri speciale folosite pentru ambarcatiuni pentru a limita cat mai mult afectiunile rezultate din conditii climatice nefavorabile.

Gresie pentru exterior cu aspect de dușumea

Recomandam gresiile speciale pentru exterior care ajung pana la 2 cm grosime pe placa. Printre producatorii care ii recomandam cu sinceritate, se afla Ceramica Keope. Unul dintre producatorii care au pus bazele acestei gresii speciale pentru exterior. Aspectul cat mai apropiat de naturaletea lemnului este aproape incredibil, inclusiv la atingerea acestor produse.

Avantajele gresiei porțelanate:

mentenanță în timp – practic nu necesită niciun un proces special de tratare, curatare etc.

rezistență la îngheț si rezistenta deosebita la schimbari mari de temperatura

rezistență la trafic dur

facilitează scurgerea apei și evită stagnarea punctuală a acesteia

posibilitatea montarii directe pe pietriș, nisip, iarbă, fără niciun fel de adeziv

posibilitatea montarii pe suporti (3 tipuri diferite) pentru a obtine o pardoseala supraelevata